Visvakantie Nederland

Een visvakantie in Nederland aan het uitzoeken? De Mariahoeve is hét Vishotel van het Noorden. Onze accommodatie ligt in het visrijke Friesland. Voor de losse verhuur van stalen visbootjes; luxe visboten met GPS en fishfinders of een visboot samen met overnachtingen. Het kan allemaal, en het HELE JAAR door. Aan de rand van Terherne (eiland in de Friese meren) liggen de visboten voor u klaar. Met een lekker bakje koffie of thee leggen we u uitgebreid uit hoe de visboten werken, wat en waar de huidige visvangsten zijn.

 • Visboten verhuur: Marcraft visboot &  Stalen visboten
 • Overnachtingen:
  Overnachtingen op basis van Logies
  Overnachtingen op basis van Logies en Ontbijt
  Overnachtingen met je eigen visboot
 • Arrangementen bestaan uit logies & visboot
  Overnachten & luxe visboot ( Marcraft)
  Overnachten & Stalen visboot
 • Visgidsen in combinatie met overnachtingen of het meerdaags huren van een van de visboten

Eigen visboot
Natuurlijk kunt u ook uw eigen visboot meenemen. Trailerhellingen zijn er genoeg in Terherne en de visboot ligt dan voor uw eigen kamer.

 

Direct reserveren? Bekijk visarrangementen

 

Visvakantie in Friesland natuurlijk

Wie Friesland zegt, zegt water. En wie water zegt zegt vis. Witvis Roofvis, we hebben het hier allemaal. Met een visboot ontdek je alle kleine plassen, vaartjes en meertjes in Friesland. Rondom Terherne en het Sneekermeer hebben we daar genoeg van…en onze stalen visboten en luxe visboten zijn hier zeer geschikt voor.
De visboten zijn het hele jaar door te huur maar ook in combinatie met een van de appartementen, hotel- of B&B kamers. Kijk hiervoor bij onze visarrangementen. Dat is pas echt vakantie in Friesland! Geen gesjouw met beddengoed en handdoeken, onze kamers zijn van alle gemakken voorzien. De bedden zijn al opgemaakt. De handdoeken hangen klaar en we hebben ook een gevulde koelkast met allerlei drankjes.
Kom je met je vismaat, dan zorgen wij voor eenpersoonsbedden, maar als je met je vrouw komt kan staat er een twee persoonsbed…De klant is koning.
En helemaal op en top vakantie is gebruik maken van ons ontbijtbuffet met lunchpakketservice…Kijk hiervoor bij onze visarrangementen.
Verzorgt u liever zelf uw ontbijt, ook dat kan. Er zit een kitchenette in de kamer met een koelkast/ combi-magnetron, enz. Dus ook aan de keukenprinsessen is gedacht.

Soorten vis
Zowel witvissers als roofvissers komen hier prima aan hun trekken. Vanuit een visboot of vanaf de oevers aan de meren kan worden gevist, Of van de wal in de visrijke vaarten en polderwateren. In de meren zijn vooral snoekbaars en brasem veel beviste soorten, terwijl in de polderwateren de snoek, de baars en de blank- & ruisvoorn kunnen worden gevangen. Maar ook de kolblei kan hier worden gevangen.
Karper zit vooral in de Zwettepoel en in sierwateren. Voor wat paling betreft hebben vooral de meren nog een redelijke “aalstand”. Voor forellen zijn in de directe omgeving van Terherne ook Forellenvisvijvers te vinden. Ook stellen we u graag voor aan een visgids als u dat prettig vindt, en verkopen we de weekvispas. Bent u al lid van een hengelsportvereninging in Nederland dan heeft u voldoende aan de vispas. Er zijn geen speciale visvergunningen nodig.

Al sinds juni 2005 kunt u bij ons Vishotel in Friesland terecht. De vele terugkerende vissers zeggen genoeg over de visvangsten; de visboten en de gemoedelijke sfeer in De Mariahoeve. Kortom Vishotel Friesland heeft de volgende mogelijkheden voor een visvakantie in Nederland voor vissers:

Ieder appartement van De Mariahoeve is voorzien van:

 • Twee-persoons boxspringbedden
  (op verzoek splitsing naar 2 x 1-persoons ),
 • Eethoek met uittrektafel en comfortabele stoelen,
 • Tweepersoons zitbank,
 • Badkamer met douche, wastafel en aparte toilet,
 • Kitchenette met keramische kookplaten, koelkast met vriesvakje,
  combi-magnetron, Senseo- of koffiezetapparaat naar keuze, enz.
 • Minibar (rosé, witte en rode wijn) Maar ook frisdrank & bier zijn aanwezig,
 • Eigen terras (aan het water) met tafel, stoelen en parasol,
 • 51cm Flatscreen TV met afstandsbediening
 • GRATIS draadloze internet aansluiting ( WIFI)
 • Inclusief handdoeken, opgemaakte bedden en keukendoeken
 • Inclusief toiletpapier, afwasmiddel e.d.
 • Ontbijtbuffet, lunchpakket is optioneel
 

Prijzen en tarieven

Klik hier voor de tarieven

De tarieven hangen af van uw keuze:
weekend-midweek , week en de maand waarin u wilt komen.
Klik hier ( op het woord prijsopgaaf) om uw keuze te maken: PRIJSOPGAAF

visarrangementen wat houdd het in_mini
visarrangementen algemeen_mini

Klik hier voor de tarieven met eigen visboot

Ligplaats voor uw eigen visboot kost € 5 per nacht.
Tarieven overnachtingen Algemeen en inchecen uitchecken DeMariahoeve.nl JPEG_mini

Veelgestelde vragen

Heb ik speciale visvergunningen nodig?

Nee, de vispas is voldoende. Heeft u die niet dan verkopen wij weekpassen. Deze verkopen we ook los aan vissers die niet bij ons overnachten.

Verhuren jullie ook hengels?

Nee, de die verhuren we niet.

Ik ben voor het eerst in Friesland om te vissen. Waar moet ik heen?

De Mariahoeve heeft uitgebreide visvangstenregistratie, mappen en waterkaarten.  We leggen uit hoe deze werken en waar u het meeste kans heeft om vis ( roofvis of witvis) te vangen.

Ik heb maden / onderlijntjes/ kunstaas nodig?

De Mariahoeve heeft zelf een beperkte voorraad kunstaas en onderlijntjes. Voor ruimere keuze verwijzen we u graag naar onze collega met een hengelsportwinkel of naar de BFT shop voor ruime keuze aan materialen. Maden zijn in Terherne ook te koop, en kunnen worden bewaard in onze speciale “vissers”koelkast.

Zijn er trailerhellingen in de buurt?

Er zijn meerdere trailerhellingen in Terherne aanwezig. De meeste hellingen zijn gratis. Klik voor een mooi overzicht eens hier

Welke visgidsen kunnen we boeken?

Wilt u graag vissen dan kunt u bij ons een visboot huren, maar weet u niet  precies waar u nu het beste kunt vissen, welk aas u het beste kunt gebruiken dan kunt u een visgids inhuren. Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, waardoor er tijd verloren gaat. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH)  aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te  lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of een nieuwe zienswijze. Zo zijn er vissers die nu de lipgrip niet meer gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

CATCH and RELEASE
De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zullen worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.

Klik hier voor meer info over onze visgidsen

Direct reserveren? Bekijk visarrangementen

 

Extra informatie