Stalen visboot huren

Direct reserveren?
Scroll naar de onderkant van deze pagina. Klik op de gewenste datum, maar Let op: Als er geen Marcraft meer vrij is volgens het boekingssysteem neem dan even contact met ons op.
We zetten soms de Marcraft “dicht” als er aanvragen lopen die nog niet zeker zijn.  Neem contact op

 

 

Het hele jaar door verhuren we naast de luxe Marcraft visboot ook stalen visboten. We verhuren deze visboten voor een of meerdere dagen ook aan vissers zonder vaarervaring. Samen met een bakje koffie of een potje thee helpen we u op weg. De visboten liggen voor u klaar in ons mooie Terherne  ( eiland in de Friese meren) mooi uitgangspunt met volop wateren om ons heen.

 

 

Onze stalen visboot in het kort:

 • Geschikt voor maximaal 2 vissers en hun visspullen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • 6PK buitenboordmotor
 • 6 stootkussens
 • Geen vaarbewijs of ervaring nodig
 • 2 landvasten
 • Waterkaart of App
 • Vanaf 18 jaar te huur
 • Zwemvesten te huur voor € 2,50 per stuk

 

Bijzonderheden van de stalen visboot

Voor de  stalen  visboot is GEEN VAARBEWIJS  nodig. Hij is simpel in de bediening. Eén van de visboten heeft zelfs een elektrische start… Aan het begin van de visdag krijgt u een instructie/vaaruitleg.

Per verhuurdag gaat er een tank met 12 liter brandstof mee, wat ruim voldoende is voor één dag vissen.
Bij terugkomst verrekenen we de gebruikte brandstof.

 

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA2013 feb Rene Dijkstra Arjan Stalenburg (5)OLYMPUS DIGITAL CAMERA2012-06-23 12.01.382013 Peter Sleegers juni 5

Direct reserveren? Check beschikbaarheid

 

VISSOORTEN vanuit Vishotel Friesland te vangen

Er zijn volop mogelijkheden voor alle vissers.  U kunt als roofvisser gaan vissen op Snoek, Snoekbaars en Baars. Maar voor witwissers is er ook volop vis: de blank en ruisvoorn, de brasem en de kolblei worden hier bijvoorbeeld wel gevangen.
Als u liever eerst op pad wilt met een ervaren visser ( visgids) dan stelen we u graag aan een van onze visgidsen voor.

Visvergunning vissen in Friesland

Bent u in het bezit van de vispas, dan heeft u geen extra vergunning bij ons nodig.
Voor vissers zonder vispas verkopen we de weekpas.

Catch and Release

We verzoeken onze vissers om te vissen met het Catch en Release principe.
Hierdoor behouden we een goede visstand. Friesland blijft op deze manier
dan ook een sportvisland. Dus alle gevangen vissen zo snel mogelijk terug zetten.

Onze stalen visboot in het kort:

 • Geschikt voor maximaal 2 vissers en hun visspullen
 • Gemakkelijk in gebruik
 • 6PK buitenboordmotor
 • 6 stootkussens
 • Geen vaarbewijs of ervaring nodig
 • 2 landvasten
 • Waterkaart
 • Vanaf 18 jaar te huur
 • Zwemvesten te huur voor € 2,50 per stuk

 

visvakantiefriesland.nl stalen visboot
 

Prijzen en tarieven

 

 

Klik hier voor de tarieven

Onderaan deze pagina vind u de beschikbaarheidskalender. Klik op de gewenste datum en dan verschijnt het juiste tarief.

 

DISCLAIMER V1.0
Prijzen in onze brochure en op internet zijn onder voorbehoud. Wij behouden ons het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing of publicatie de tarieven aan te passen. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend.

Veelgestelde vragen

 

Heb ik speciale visvergunningen nodig?

Nee, de vispas is voldoende. Heeft u die niet dan verkopen wij weekpassen. Deze verkopen we ook los aan de deur.

Hoe lang is een daghuur?

De boten worden verhuurd van 9-18 uur. Andere tijden alleen indien mogelijk EN alleen na overleg.

Moet ik reserveren?

De boten worden heel veel verhuurd. Dus als u zekerheid wilt dan raden we u aan om te reserveren. Dat kan via onze online reserveringsmodule waarop u gelijk kunt zien of de visboot nog beschikbaar is.

Wat gebeurt er als er ijs ligt?

De stalen visboten kunnen tegen een stootje en als er een beetje ijs ligt en niet alle meren zijn bevroren dan mag er wel worden gevaren.

Ik ben voor het eerst in Friesland te vissen. Waar moet ik heen?

De Mariahoeve heeft uitgebreide visvangstenregistratie, mappen en waterkaarten.  We leggen uit hoe deze werken en waar u het meeste kans heeft om vis ( roofvis of witvis) te vangen.

Ik heb maden / onderlijntjes/ kunstaas nodig?

De Mariahoeve heeft zelf een beperkte voorraad kunstaas en onderlijntjes. Voor ruimere keuze verwijzen we u graag naar onze collega’s met een hengelsportwinkel of naar de BFT shop voor ruime keuze aan materialen. Maden zijn NIET in Terherne ook te koop, maar wel bij Hengelsportcentrum Arnold bijvoorbeeld. Maden en wormen e.d.kunnen worden bewaard in onze speciale “vissers”-koelkast.

Welke visgidsen kunnen we boeken?

Wil je graag vissen dan kun je bij ons een visboot huren, maar weet niet  precies waar je nu het beste kunt vissen, welk aas je het beste kunt gebruiken dan kun je een visgids inhuren. Voor veel van onze gasten is het Friese water nieuw. De specifieke waterkennis ontbreekt meestal, hierdoor gaat er tijd verloren om deze kennis op te doen. Wij kunnen u daarom van harte de Friese visgidsen van Fishing Guides Holland ( FGH)  aan u voorstellen. Ze werken prettig met ons samen en leren u om “ons” water te  lezen en ze leren u wellicht nog wat nieuwe kneepjes van het vak of nieuwe zienswijze. Zo zijn er al vissers die nu niet meer met de lipgrip gebruiken omdat ze de kieuwgreep hebben geleerd.

CATCH and RELEASE
De visgidsen die wij aan u voorstellen werken zonder uitzondering volgens het principe van ‘catch & release’. Dat wil zeggen dat alle gevangen vissen zo snel mogelijk zal worden teruggezet. Op deze manier blijft de goede visstand behouden en blijft Nederland ook een sportvisland bij uitstek.
Een dag weg met een visgids is inclusief :
* gebruik maken van de boot van de visgids
* hengels
* kunstaas

Klik hier voor onze visgidsen

 

Visvakantie in Friesland natuurlijk

Water en Friesland dat is een. En wie water zegt zegt vis. Ben je na een dag vissen nog niet uitgevist dan hebben we hele mooie visarrangementen voor u. Slapen en vissen. Ontdek de friese wateren, de meertjes, de plassen poelen en vaarten. We hebben meer dan genoeg water om in te vissen vanuit Terherne …en onze stalen visboten en luxe visboten zijn hier zeer geschikt voor.
In combinatie met een van de appartementen, hotel- of B&B kamers. Kijk hiervoor bij onze visarrangementen (link visarrangementen) .

Sinds juni 2005 kunt u al bij ons Vishotel in Friesland terecht. De vele terugkerende vissers zeggen genoeg over de visvangsten; de visboten en de gemoedelijke sfeer in De Mariahoeve. Kortom Vishotel Friesland heeft de volgende mogelijkheden voor een visvakantie in Nederland voor vissers:

 

 

 

Direct reserveren: