Direct een sloep reserveren? Reserveer online

Vissen vanuit een sloep

Vissen vanuit een sloep is ook een van de mogelijkheden van Vishotel Friesland “De Mariahoeve”. Voordeel is dat een sloep een overkapping heeft ( droog bij regen; parasol bij zon); veel opbergruimte en een gezellige rondzit om de middentafel. Doordat de diepgang 50/60 cm is kun je naar bijna alle plekjes om te vissen.

 

 

Bijzonderheden van de sloep

Onze sloepen in het kort:

 • Geschikt tot maximaal 8 personen
 • zwemtrap
 • anker
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Veel ruimte
 • Ligt niet diep in water
 • Geen vaarbewijs of ervaring nodig

 

 

 

Prijzen en tarieven en mogelijkheden

Klik hier voor de tarieven

 • De SMALL dagverhuur is van 9-17.30 uur
  De MEDIUM dagverhuur is van 9-20 uur
 • De LARGE dagverhuur is van 9-22 uur
 • De avondverhuur van 19-22 uur kan in juni juli en augustus

Veelgestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs of ervaring nodig?

Nog nooit gevaren? Geen probleem. Veel gasten zonder vaarervaring gingen u voor. We geven een uitgebreide instructie, varen zelfs een stukje met u mee als u dat wilt. Daarnaast gaat er een map mee met mooie sloeproutes en tips en trics.

Zijn er routes aanwezig?

Elke sloep heeft een map met diverse leuke routes. Deze nemen we samen met u door zodat u niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Zijn er ook zwemvesten?

We verhuren zwemvesten voor € 2.50 per stuk per dag.

Mag de hond mee?

Ja hoor de hond mag natuurlijk ook mee. De kosten daarvoor zijn € 10.

Is er ook een kortingskaart of strippenkaart?

U kunt een kaart kopen voor € 450. Daarmee kunt u facturen* voor het huren van een boot betalen voor een waarde van € 500. U heeft dan 10% korting gekregen. De kaart is een jaar geldig.
* ( geldig voor voor dagverhuur)

Is er voldoende brandstof?

U krijgt de sloep mee met voldoende brandstof voor twee dagen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Ook hoeft u niet af te tanken als u terug komt.

Moet ik ook borg betalen?

Geniet van het varen, maar mocht er onverhoopt iets misgaan dan zijn de boten goed verzekerd. Toch vragen een borg van € 130 voor onvoorziene zaken. Deze kunt u contant achterlaten of u tekent een eenmalige machtiging.

Hoe kan ik me voorbereiden op een dag sloep varen?

U hoeft zich niet voor te bereiden want we leggen u alles piekfijn uit, maar als u het leuk vind kunt eens bij de volgende linken kijken. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden.

 • Klik hier voor Praktische tips over varen in Friesland. Praktische tips over brugtijden, zwemlocaties en verkeersborden voor de watersporter in Friesland.
 • Klik hier voor een digitale waterkaart op uw telefoon of tablet. U schrijft zich in en de kaart is gratis beschikbaar.
 • Klik hier voor de hele Waterkaart van Nederland van Nederland, inclusief alle informatie over vaarwegen, jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen uit de Wateralmanak 2 van de ANWB. Het downloaden van de App is gratis. Daarna kun je de App 2 dagen gratis te proberen of een abonnement afsluiten voor een week € 4.49, maand € 9.99 of een jaar € 38.99
 • Klik hier voor vaarregels in leuke filmpjes.

Wat zijn de algemene voorwaarden

Hoe lang is een dagverhuur?

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • De normale dagverhuur is van 9-17.30 uur voor € 135
 • De normale daghuur in september en oktober is van 9-17.30 uur voor € 120
 • De verlengde dagverhuur is van 9-20 uur kan voor € 160 in juli en augustus, en € 145 in de overige maanden
 • De extra verlengde dagverhuur is van 9-22 uur kan voor € 170
 • De avondverhuur van circa 19-22 uur kan voor € 60
 • De verhuur vervroegen door de sloep de avond voor de verhuur  op te halen tussen 18-20 uur kan voor  € 30 extra
 • Halve dagen ( 4 uur) voor € 80, maar deze kunnen pas op de dag zelf worden gereserveerd!

Wanneer is de sloep nog beschikbaar?

Bekijk onderop de pagina het reserveringssysteem. Voer de dag in waarop je een sloep wilt reserveren. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen.

Hoe kan ik een sloep boeken?

Klik op de oranje RESERVEER ONLINE knop op deze pagina, dan volgt een reserveringssysteem. Of scroll verder naar beneden op deze pagina.Hierop kunt u gelijk zien of er nog sloepen beschikbaar zijn. Houd u uw pinpas bij de hand voor de ideal betaling!

 

Sloep varen in Friesland

 

Zodra u in de sloep stapt begint uw dagje uit. Pluk de dag en beleef de hele dag Friesland vanaf het water. Eerst uitslapen kan natuurlijk ook… De sloepen worden heel veel verhuurt voor dagverhuur in combinatie met overnachtingen. Maar wat dacht u ervan om na een drukke dag op het werk even heerlijk te relaxen op een sloep; Varen op het Sneekermeer met een koelbox gevuld met lekkere hapjes en drankjes, of met de sloep naar een restaurant aan het water…. En dat kan tot ca. 22 uur ‘savonds.

De verhuur begint bij De Mariahoeve met een persoonlijke uitleg met behulp van een zeer uitgebreide map. Hierin staan naast diverse verschillende routes ook tips en trucs, bijzonderheden voor onderweg. Leuke bezienswaardigheden en plaatsjes waar je lekker met de kinderen even de benen kunt strekken. Natuurlijk vergeten we niet de eet- en drinkgelegenheden aan het water….want een dagje varen in Friesland is eigenlijk een korte vakantie. Koelboxen verhuren we ook dus als u liever aan boord blijft ook geen probleem. Alles kan en mag.
Met de sloep is het puur genieten, want door de rustige vaareigenschappen kunt u varen door prachtige natuurgebieden; bewonder de vogels en de swingende rietkragen. Of stap van de sloep af in gezellige dorpjes en vaar later weer verder om het water te horen klotsen en de eendjes te horen kwaken terwijl u geniet van uw dag sloep varen.

De Mariahoeve ligt aan de rand van Terherne, dat omringd wordt door de Terhernster Poelen en het Sneekermeer.
U zit in een mum van tijd op de Goïngarijpster Poelen en het Sneekermeer en even iets verder de Langweerder Wielen of het Pikmeer om maar een paar wateren in de buurt te noemen. Kortom genoeg water voor onvergetelijke vaartochten met een comfortabele sloep. Sloepvaren, sloep huren, een belevenis apart.

Direct online reserveren: